W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X

Aktualności



Wyniki wyszukiwania dla frazy: warzywa.

Ułóż według:
Dlaczego uczniowie z „Budowlanki” przyglądali się kolegom z Rosji

Ugotowała 50 litrów zupy. Na obiad zaprosiła potrzebujących

Dieta a grupa krwi. Rozmowa z mgr Agnieszką Witucką

Dieta a grupa krwi. Rozmowa z mgr Agnieszką Witucką

2017-08-25 17:41:26
Dieta zgodna z grupą krwi zakłada, że potrzeby dietetyczne danej osoby i tempo jej metabolizmu zależy od posiadanej przez nią grupy krwi. Co więcej określa ona również rodzaj żywności, która powinna się znaleźć w codziennym jadłospisie. Jednak temat ten budzi sporo kontrowersji, szczególnie u dietetyków. Wielu z nich uważa, że jest bezzasadna i nie przynosi żadnych, wymiernych efektów. A co o niej sądzi dietetyk mgr Agnieszka Witucka?

„Hej Rudzica, piękna wioska, miejsce cudne Bóg nam dał”. Śpiewały podczas święta plonów

Rolnicy zadowoleni z pogody. Dlaczego sadownicy boją się o czereśnie?

Rolnicy zadowoleni z pogody. Dlaczego sadownicy boją się o czereśnie?

2017-04-27 07:08:00
Rolnicy z powiatu konińskiego są w tym roku bardzo zadowoleni z pogody – deszczu i niewysokiej temperatury. Jak mówią sprzyjają one uprawom – zbożu i warzywom. O zbiory czereśni martwią się natomiast sadownicy. Jeśli temperatura osiągnie minus pięć stopni, drzewka zmarzną. A przed nami jeszcze… zimni ogrodnicy.

Szczur biegał po markecie w Kole. Czy uciekł komuś z domu?

W Koninie trwa zbiórka darów dla kombatantów na kresach. I ty możesz dorzucić coś do paczki

Urząd Gminy zaprasza jutro po paczki żywnościowe. Kto może się zgłaszać?


25 października – Światowy Dzień Makaronu. Czy lubimy go jeść?

25 października – Światowy Dzień Makaronu. Czy lubimy go jeść?

2016-10-25 07:30:00
Na temat makaronu krąży wiele mitów. Jeden z nich sugeruje, że w nadmiarze idzie nam – niestety – w tak zwane boczki. Co na to lokalni restauratorzy? W tym celu pytamy szefów-właścicieli naszych lokalnych restauracji i pizzerii o sposoby przygotowywania dań na bazie makaronu.

Ktoś oblał kwasem trawnik działkowca

Udały się warzywa i owoce, zboże mniej


Jesteśmy na: