W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X

Aktualności


Wyniki wyszukiwania dla frazy: szpinak.

Ułóż według:




Dieta, a zdrowe zęby?

2021-11-25 01:05:43

Chodzą im po głowach nowe kulinarne pomysły

2021-08-24 07:27:00
Zdrowe żywienie, kulinaria, regionalne smaki to niektóre z zainteresowań członkiń Koła Gospodyń Wiejskich w Rudzicy. – Brałyśmy udział w wielu kulinarnych konkursach i mamy na koncie sporo znaczących sukcesów. Takim było też zakwalifikowanie się do Wielkopolskiego Wojewódzkiego Finału XX Konkursu: Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów, który odbył się w gminie Dobra (powiat turecki) – informują członkinie.


Wigilia na zamówienie. Coraz więcej rodzin decyduje się na catering

2018-12-24 07:09:00
Sprzątanie, zakupy, prezenty, do tego zapowiedziana wizyta gości… Jak zdążyć z porządkami, a przede wszystkim jak się wyrobić na czas z potrawami? Okazuje się, że coraz więcej osób rezygnuje ze stania „przy garach” i zleca przygotowanie wigilijnych potraw firmom cateringowym i restauracjom. Średnio za 12 tradycyjnych potraw dla 4-osobowej rodziny trzeba zapłacić około 280 złotych.


Choinka z wacików i biszkopt ze szpinaku. Gospodynie dzielą się pomysłami

2017-12-23 07:00:00
Czy z wacików higienicznych można zrobić choinkę, a ze szpinaku przepyszny słodki biszkopt? Oczywiście, że można! Gospodynie z gminy Sompolno już po raz kolejny udowodniły, że mają talent i fantazję.



Wiceprezydent Łukaszewski do Masterchefa? „Najlepiej spisał się w krojeniu cebuli”

2017-09-03 20:55:22
Wyjątkową okazję mieli mieszkańcy, którzy dzisiaj pojawili się późnym popołudniem w Miejskim Ośrodku Wypoczynkowym „Przystań Gosławice”. Mogli spróbować dań przygotowanych przez uczestniczki „Masterchefa Juniora”, w tym zwyciężczynię drugiej edycji Julię Cymbaluk.

Gotowaliśmy z gospodyniami z Sycewa. Śledzik nie musi być pod pierzynką

2016-12-24 07:00:00
Na wigilijnych stołach w domach pań z Koła Gospodyń Wiejskich z Sycewa zawsze jest dwanaście postnych potraw. Jednak specjalnie dla czytelników „Przeglądu Konińskiego” gospodynie wyczarowały kilka nowych wigilijnych smakołyków. Śledź w szpinaku – pycha!