W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
YOCHI

Aktualności

25 października – Światowy Dzień Makaronu. Czy lubimy go jeść?

2016-10-25 07:30:00

Na temat makaronu krąży wiele mitów. Jeden z nich sugeruje, że w nadmiarze idzie nam – niestety – w tak zwane boczki. Co na to lokalni restauratorzy?

W tym celu pytamy szefów-właścicieli naszych lokalnych restauracji i pizzerii o sposoby przygotowywania dań na bazie makaronu.

Żeby obniżyć kaloryczność dania makaronowego, najlepiej serwować je z warzywami. Taka potrawa mobilizuje cały układ pokarmowy do wzmożonej pracy, a tym samym szybszego strawienia dania.

Ale istnieją i takie gatunki makaronów, które znakomicie sprawdzają się w diecie odchudzającej. Są lekkostrawne, a samo ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.

Więcej na ten temat w najnowszym wydaniu „Przeglądu Konińskiego”.




Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom:





antonio
pewnie, ze tak!
ja
Super