W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Browar 05.03- 30.06.25

Konkurs ArtDom - wygraj klimatyzator

Uczniowie ZSEU w Żychlinie finalistami prestiżowego konkursu kulinarnego

2025-04-27 14:00:00

Uczniowie ZSEU w Żychlinie finalistami prestiżowego konkursu kulinarnego

Małgorzata Kubsik i Jakub Jacolik z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie zostali finalistami prestiżowego konkursu Chef en or, który odbył się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie.

Przygotowania do udziału w konkursie trwały długo, ale dania z wykorzystaniem kaczki, buraka i octu balsamicznego jako produktów obowiązkowych bardzo podobały się jury. Małgorzata Kubsik dzięki swojemu daniu zajęła wysokie czwarte miejsce w Polsce. Jakub natomiast otrzymał wyróżnienie, został wybrany technicznie najlepszym zawodnikiem i za miesiąc weźmie udział w treningu i eliminacjach Narodowej Reprezentacji Kucharzy.

– Wysokie miejsca i fantastyczne dania to efekty ciężkiej pracy, pasji i zaangażowania młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy na co dzień są uczniami 4 klasy technikum żywienia oraz studentami Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Uczniowie pracowali pod okiem pani Katarzyny Hryciuk – czytamy na stronie szkoły.

Krystian Cichocki

Źródło: FB/ZSEU w Żychlinie