W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X

Wilczyn

Jakub Jacolik w gronie kulinarnych talentów z całego świata

2025-09-23 13:32:21
Jakub Jacolik w gronie kulinarnych talentów z całego świata

Jakub Jacolik, uczeń V klasy technikum żywienia w ZSEU w Żychlinie, miał okazję zaprezentować swój talent podczas prestiżowego wydarzenia Coca-Cola Warsaw Cookout. To jedna z nielicznych inicjatyw w Polsce, która gromadzi w jednym miejscu największe kulinarne talenty z całego świata.

Na zaproszenie organizatorów, do Warszawy przyjechali wybitni szefowie kuchni, reprezentujący gwiazdkowe restauracje m.in. z Meksyku, Japonii czy Hiszpanii. Wśród nich znaleźli się: Jonatanan Gomez Luna Torres (Le Chique, Meksyk), Jacob Kear (Lurra, Japonia), Alejandro Serrano (As, Hiszpania), Bartosz Szymczak (Rozbrat, Polska) oraz Marcin Przybysz (Epoka, Polska).

Podczas wydarzenia Jakub Jacolik, jako jeden z młodych adeptów sztuki kulinarnej, wspierał mistrzów w przygotowywaniu potraw dla zaproszonych gości. – To ogromne wyróżnienie, ale i okazja do rozwoju, nauki od najlepszych i reprezentowania naszej szkoły w tak prestiżowym gronie – czytamy na FB ZSEU w Żychlinie.

Krystian Cichocki

Źródło: FB/ZSEU w Żychlinie

Jakub Jacolik w gronie kulinarnych talentów z całego świata
Jakub Jacolik w gronie kulinarnych talentów z całego świata

Śledź nas na