W Dobrej odbył się konkurs „Dobra – dobrym smakiem stoi”, którego przewodnim produktem była kapusta. Wzięło w nim udział dziewięć Kół Gospodyń Wiejskich z terenu gminy. Jakość potraw oceniali: Dariusz Statucki – nauczyciel z Zespołu Szkół Rolniczych w Kaczkach Średnich, Katarzyna Antosik – kierownik wydziału w Urzędzie Miejskim w Dobrej i Tomasz Rosiński – miejscowy restaurator.
Kapuściane potrawy
Pierwszą nagrodę przyznano Kołu Gospodyń Wiejskich z Żeronic za potrawy „żeronki z głową” i zupę z kapusty. Na drugie miejsce zasłużyły „placki z kapusty białej” przygotowane przez KGW w Rzechcie. Na najniższym stopniu podium stanęły panie z KGW Strachocice Kolonia, które zachwyciły przystawką „galantyna na zakwasie z kiszonej kapusty” i
„staropolską kaszanką w kapuście”.
Koła przygotowały też inne smakowite potrawy, którymi częstowały odwiedzających ich stoiska. Zwyciężczynie z Żeronic oferowały też udziec z kaszą i surówką, zupę ogórkową i deserki.