Już po raz trzeci Hotel Atut był gospodarzem i współorganizatorem Mistrzostw Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra. Kulinarny show odbył się w sobotę. Tego dnia wyselekcjonowane drużyny kucharzy przygotowywały konkursowe potrawy na bazie królewskiej ryby. Gościem specjalnym wydarzenia była Ewa Wachowicz.
Do Lichenia na III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra przyjechały zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski. Z jesiotra kucharze wyczarowywali prawdziwie dzieła sztuki, które nie tylko znakomicie prezentowały się na talerzach, ale również nieziemsko smakowały. Ryba pojawiała się w różnych postaciach i odsłonach, także w towarzystwie kawioru. A′propos smaku dań. Zostały poddane ocenie przez zacne grono jurorów m.in.: Roberta Sowę, Adama Chrząstowskiego oraz Adama Dmyterko. Gościem specjalnym wydarzenia była Ewa Wachowicz. Zasiadała jako Przewodnicząca, w obradach Jury VIP i również oceniała serwisy. Wymienione tutaj osoby to niewątpliwie autorytety w branży kulinarnej. Udało się nam z nimi porozmawiać.