W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X

Aktualności

Nietypowe dodatki do pizzy


(Materiał promocyjny)
2019-07-05 00:01:00

Nietypowe dodatki do pizzy
Pizza to proste danie z zazwyczaj prostymi dodatkami. Wszyscy dobrze znamy smak włoskiego placka z szynką, pieczarkami czy nawet z ananasem. Jednak do pizzy na świecie, a nawet w Polsce, w niektórych lokalach, trafiają na nią dodatki, które nadają jej zupełnie nowego charakteru. Przeczytaj ten tekst, a dowiesz się o jakie produkty chodzi, a potem zamów swoją oryginalną pizzę!

  • Rzepa brokułowa – znana również pod włoską nazwą – cime di rappa. Wywodzi się ona z Włoch, więc na pewno idealnie sprawdza się na pizzy. Rzepa bor kulowa ma mało kalorii, a przy tym zawiera mnóstwo witamin i minerałów.
  • Pasta truflowa – jest bardzo popularna na Półwyspie Apenińskim. Zazwyczaj można ją tam znaleźć w makaronach i kanapkach. Naturalnym następnym krokiem było, że pojawi się ona na pizzy.
  • Mango – nie trafia ono w takiej postaci jak ananas, czyli pokrojone na plasterki. Z mango robi się salsę, w której słodki smak przełamują papryczki habanero. Taki słodko-ostry smak nadaje pizzy zupełnie nowej jakości.
  • Mac N Cheese – czyli makaron z serem. Na pizzy? To pomysł kuchni amerykańskiej, gdzie makaron z serem to jedna z ulubionych przekąsek typu fast food. Bardziej amerykańskiej pizzy już się nie znajdzie.
  • Orzeszki pinii – pizza z orzechami to w sumie żadna nowość, ale zazwyczaj trafiały do niej orzechy włoskie. Orzeszki pinii mają bardzo ciekawy smak, a w dodatku posiadają wiele walorów zdrowotnych. W połączeniu z np. pomidorkami cherry oraz parmezanem smakują po prostu wybornie.
  • Tempah – za tym tajemniczo brzmiącym słowem kryje się nic innego jak produkt ze sfermentowanych ziaren soi. W pizzy używa się go w zastępstwie sera przy plackach wegańskich. To zdrowa i sycąca alternatywa, która przypadnie do gustu nawet mięsożercom.
  • Jajko sadzone – na pizzy to wciąż ciekawostka, która nadaje jej oryginalnego smaku, ale także zwiększa jej sytość.

Masz ochotę na nietypową pizzę? Znajdziesz ją w ofercie pizzerii w Koninie i Łodzi, z których zamówisz poprzez stronę PizzaPortal.pl.