Tuż po ostatnim doprawieniu i wymieszaniu poseł Leszek Galemba i wiceprezydent Konina Witold Nowak rozpoczęli częstować mieszkańców bigosem, który od czwartku gotował się w wielkim garze na placu Wolności. To jedna z atrakcji jarmarku świątecznego organizowanego przez CKiS w Koninie oraz miasto.
Bigos zaserwował kucharz Krzysztof Górski z Teatru Kulinarnego. Tuż przed poczęstunkiem w doprawieniu winem i przemieszaniu pomogli Leszek Galemba i Witold Nowak.– Cieszę się państwa obecnością na tym jarmarku. To wyjątkowe wydarzenie i widzę, że czeka długa kolejka po bigos – mówił wiceprezydent Konina. Zapowiedział, że z posłem wezmą się do ciężkiej pracy, by poczęstować wszystkich mieszkańców i gości tą smaczną potrawą. – Serdecznie wszystkich pozdrawiam i życzę smacznego. Jeżeli czekamy, to czekamy na coś dobrego! Życzę dobrego świętowania – dodał Leszek Galemba. Panowie założyli fartuszki i zaczęli nakładać bigos do talerzy.