Polędwiczka przygotowana przez uczniów z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie okazała się najlepszą potrawą podczas ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Wyzwanie Makro Chefa”.
Żychlińską szkołę reprezentowała pięcioosobowa grupa młodzieży. Rywalizacja została zorganizowana przez Makro dla uczniów szkół gastronomicznych. Zakwalifikowano 20 zgłoszeń. Jury zdecydowało, że nagrodę główną zdobędą uczniowie z ZSE-U. Drużyna przygotowała klasyczną polędwicę podana na puree chrzanowo-jabłkowym, pierożkami nadziewanymi białą kaszą gryczaną z sosem maślanym z prażonymi migdałami, musem cebulowo - gruszkowym, burakami w sosie porzeczkowo-winnym i popcornem z kaszy gryczanej.
W nagrodę szkoła otrzymała bon o wartości 1.500 zł na zakupy w MAKRO, profesjonalne noże oraz publikację w międzynarodowej książce kucharskiej.