Pola
Pyzdrowska, uczennica Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie,
zakwalifikowała się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy i Umiejętności
Rolniczych, która odbędzie się w maju. Na Uniwersytecie Przyrodniczym w sali Kolegium
Rungego w Poznaniu odbyło się wręczenie nominacji. Trzeba dodać, że Marta Woźniak, także uczennica ZSEU, zajęła w eliminacjach 5 miejsce.
Uczennice klasy trzeciej technikum
żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w
Żychlinie wystartowały w bloku technologia żywności oraz bloku gastronomia.
Marta Woźniak w bloku gastronomia zajęła 5 miejsce, natomiast Pola Pyzdrowska
otrzymała nominację do etapu centralnego, który odbędzie się w maju w Szkole
Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Uczennice przygotowywały się pod
okiem Elżbiety Sell, nauczycielki przedmiotów zawodowych, która na swoim koncie
ma już 9 finalistów i laureatów tej olimpiady.
MF
Zdj. ZSEU