W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Browar 05.03- 30.06.25

Aktualności

Uczennice na olimpiadzie. Pola Pyzdrowska w etapie centralnym

2022-04-26 10:43:39

Uczennice na olimpiadzie. Pola Pyzdrowska w etapie centralnym

Pola Pyzdrowska, uczennica Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie, zakwalifikowała się do etapu centralnego Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, która odbędzie się w maju. Na Uniwersytecie Przyrodniczym w sali Kolegium Rungego w Poznaniu odbyło się wręczenie nominacji. Trzeba dodać, że Marta Woźniak, także uczennica ZSEU, zajęła w eliminacjach 5 miejsce.
Uczennice klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie wystartowały w bloku technologia żywności oraz bloku gastronomia. Marta Woźniak w bloku gastronomia zajęła 5 miejsce, natomiast Pola Pyzdrowska otrzymała nominację do etapu centralnego, który odbędzie się w maju w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Uczennice przygotowywały się pod okiem Elżbiety Sell, nauczycielki przedmiotów zawodowych, która na swoim koncie ma już 9 finalistów i laureatów tej olimpiady.

MF

Zdj. ZSEU




Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom: