.
Cukiernie już kuszą. Tradycyjny rogal na Świętego Marcina. Gdzie kupimy?
2017-11-10 07:09:00
Biały mak, rodzynki, suszone daktyle, skórka pomarańczowa, a także orzechy. To podstawowe składniki „Rogali Świętomarcińskich”, których nie może zabraknąć na stołach w okolicach 11 listopada. Typowa poznańska tradycja została przejęta przez inne miasta. Także w konińskich cukierniach, piekarniach i marketach pojawiły się słynne rogale, po które już dziś ustawiają się długie kolejki.
Bożena Dykiel gościem specjalnym III Targów Przedsiębiorczości
2017-04-08 16:10:42
Tematem przewodnim III Targów Przedsiębiorczości był przemysł spożywczy. Tegoroczne wydarzenie odbyło się w sobotę tj. 8 kwietnia w Hali Rondo Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Koninie. Gościem specjalnym wydarzenia była Bożena Dykiel, aktorka i znakomita Pani domu, a dodatkowo znawczyni dobrej, smacznej oraz szybkiej kuchni. Z jej udziałem miało miejsce kulinarne show połączone z degustacją.