Żeby określić rangę i poziom działalności Belvedere wystarczy dodać, że gośćmi restauracji były i są najważniejsze głowy państw, dyplomaci oraz znamienite osobowości ze świata kultury, sztuki i biznesu. Zatem z wielką dumą możemy naszych czytelników poinformować, iż oficjalnie Wojciech Kałużny z 4. klasy Technikum Żywienia z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. F. Chopina w Żychlinie został studentem wspomnianej Akademii. W tej uroczystej chwili Wojciecha Kałużnego wspierał Jakub Jacolik – wyróżniony w poprzedniej edycji – a obecnie uczeń klasy 5. Technikum Żywienia. Gratulujemy Wojciechowi Kałużnemu sukcesu i już teraz czekamy na kolejne relacje z warsztatów w jakich będzie brał udział.
A na zakończenie? Warto też przypomnieć, że w roku szkolnym do projektu zostaje zaproszonych tylko 24 najlepszych młodych kucharzy w Polsce, a po raz trzeci swoją wysoką jakość potwierdzają uczniowie żychlińskiej placówki.
Gratulujemy.