– Rodzaj prowadzonej gastronomii, opis całorocznej działalności lokalu i ogródków letnich z podziałem na okresy od kwietnia do września i od października do marca czy propozycje atrakcji dla klientów – to muszą w swojej ofercie przedłożyć wszyscy ci, którzy chcieliby prowadzić lokal gastronomiczny na parterze budynku Centrum Informacji Miejskiej przy Bulwarze Nadwarciańskim.
Do wynajęcia jest lokal o powierzchni 53 metrów kwadratowych (to parter CIM-u). Przedmiotem konkursu jest również dzierżawa części nieruchomości pod ogródki letnie o powierzchni ogółem prawie 60 metrów kwadratowych. Umowa z oferentem, który wygra konkurs, zostanie podpisana na trzy lata.
Na razie nie wiadomo, co zjemy, albo czego napijemy się w tym nowym lokalu. Przystępujący do konkursu zobowiązani są przedstawić koncepcję jego funkcjonowania uwzględniając: rodzaj prowadzonej gastronomii, godziny otwarcia lokalu i ogródków, opis całorocznej ich działalności z podziałem na okresy od kwietnia do września i od października do marca, a także propozycje atrakcji dla klientów (na przykład koncerty czy konkursy).
Mają być dwie stawki czynszu. Za lokal miesięcznie to 500 złotych plus podatek VAT (od kwietnia do września) plus zryczałtowana opłata za prąd oraz dodatkowo stawka za dzierżawę nieruchomości pod ogródki letnie (to 2,83 zł za metr kwadratowy plus podatek VAT). Czynsz miesięczny od października do marca ma wynosić 300 złotych plus podatek VAT plus zryczałtowana opłata za prąd.
Oferty przyjmowane są do 11 maja (do godziny 15.00), natomiast wyniki konkursu zostaną ogłoszone 22 maja.