Największą pyrę przywiozło do Grodźca i pierwsze miejsce zajęło KGW Kołaczkowianki w Kołaczkowie (powiat wrzesiński), która ważyła 1,790 kg. Drugie było KGW Kuźnia (powiat pleszewski) – 1,730 kg. Trzecie miejsce zajęło KGW w Sobiesękach Drugich (powiat kaliski) – 1.615 kg.
Komisja uznała za najsmaczniejszą potrawę z pyry przygotowaną przez KGW w Biernatkach (powiat kaliski), a były to „Placki ziemniaczane gęsiną nadziane”. Drugie miejsce zajęło KGW w Będziechowie (powiat turecki) za „Tort ziemniaczany na słodko”. Trzecie było KGW w Jedlcu (powiat pleszewski) – „Grucholce turlane z zupką podane z babeczkami”.
Komisja przyznała też wyróżnienia: KGW w Chrzanie (powiat jarociński), KGW Wojciechowianki (powiat turecki), KGW w Brennie (powiat leszczyński), KGW w Brudzewku (powiat pleszewski), KGW Zgodna Wieś Stare (powiat pilski), KGW Sołectwa Królików (powiat koniński), KGW w Szczepidle (powiat koniński), KGW w Czachulcu Starym (powiat turecki), KGW Sołectwa Szetlew "Makowianki" (powiat słupecki) i KGW Kolonia Obory (powiat pleszewski).