W popularnym programie kulinarnym występuje słupczanka - Marlena Falkowska.
Za sobą ma już pierwszy udany etap. Jury pozytywnie oceniło jej danie jakim była pierś z przepiórki oraz comber z królika w pistacjach. Jak czytamy na stronie stacji TVN, Marlena to kobieta pełna pasji i determinacji. Obecnie kończy kurs gastronomiczny, a w planach ma kontynuację nauki na kursie technika żywienia i usług gastronomicznych, aby jeszcze bardziej doskonalić swoje umiejętności.
Marlena jest znana z szybkości działania w kuchni, doskonałej organizacji pracy i wyrafinowanego wyczucia smaku. Jako oddana mama dorosłych bliźniaczek, uważa swoje macierzyństwo za największe życiowe osiągnięcie. Marzy o prowadzeniu niewielkiej, ale niezwykle barwnej restauracji, w której serwowałaby lunche oraz dania wegetariańskie. Jej wizja to miejsce tętniące smakiem, kolorami i przytulnością, które przyciąga ludzi swoją wyjątkową atmosferą.
Zdjęcie: MasterChef/TVN