Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno – Usługowych w Żychlinie odnieśli kolejny sukces na Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Erika Świetanowska z klasy II technikum żywienia została laureatką w bloku technologia żywności. Zajęła 8 miejsce w Polsce. Dominik Jezierski z III TŻ uzyskał tytuł finalista w bloku gastronomia.
Dwa dni trwały zmagania ponad 200 uczestników eliminacji centralnych XLII edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, które odbyły się w Centrum Dydaktyczno-Naukowym Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. W 11 blokach tematycznych rywalizowali uczniowie, którzy zdobyli największą liczbę punktów w odbywających się w kwietniu eliminacjach okręgowych, w poszczególnych blokach: produkcja roślinna, produkcja zwierzęca, architektura krajobrazu, ogrodnictwo, mechanizacja rolnictwa, ochrona i inżynieria środowiska, technologia żywności, gastronomia, weterynaria, agrobiznes oraz leśnictwo. Erika Świetanowska z klasy II technikum żywienia uzyskując tytuł laureata w bloku technologia żywności a Dominik Jezierski z III TŻ tytuł finalisty w bloku gastronomia zostali zwolnieni z części pisemnej kwalifikacji zawodowych oraz otrzymali indeksy wyższej uczelni. Za sukcesem uczniów stoi nauczycielka przedmiotów zawodowych Elżbieta Sell.