W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje znajdują się w POLITYCE PRYWATNOŚCI I WYKORZYSTYWANIA PLIKÓW COOKIES. X
Yassumi

Aktualności

Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń

2018-11-29 07:20:00
Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń

Nowa nawierzchnia, ławki i kosze pojawiły się na ul. Chopina, na konińskim Zatorzu. Pieniądze na remont pochodzą z Konińskiego Budżetu Obywatelskiego. Spółdzielnia zadbała też o nasadzenie zieleni.

Jednym z wniosków do Konińskiego Budżetu Obywatelskiego, głosowanych w tym roku był remont chodników wokół „Zatorza”. Ponad 60 tysięcy złotych rozdysponowano tam na kontynuację prac wykonanych już przez samorząd miasta. Z założenia wokół osiedla ma zostać dokończona lub zmodernizowana nawierzchnia chodnika oraz zagospodarowany teren wzdłuż traktu. – Celem jest stworzenie możliwości wypoczynku i rekreacji w bezpieczny sposób. W ostatnim czasie znacznie nasiliło się zainteresowanie uprawianiem sportu: bieganie, nordic walking, jazda na rowerze, rolkach przez mieszkańców Konina – uzasadniono we wniosku do KBO. Na razie efekty prac czyli nawierzchnię, nowe ławki, kosze parkowe i nasadzenia krzewów widać wzdłuż bloków Karłowicza 1,2,3.

Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń
Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń
Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń
Kolejny fragment ul. Chopina wygląda lepiej. Są też ławki i zieleń
Olga Boksa



Śledź nas na

Komentarze

Autor:
Treść komentarza:

Wybierz obrazek na którym narysowany jest dom:





XXX
A na Chopina 12 ciemno jak w dupie! Ale cóż tam ławki dla moherów ważniejsze!!!
zgadza się
Zgadza się, a wystarczyło je zamontować pół metra dalej tak jak jest tam miejsce z tyłu...
zgadza się
Zgadza się, a wystarczyło je zamontować pół metra dalej tak jak jest tam miejsce z tyłu...
rowerzysta
Tylko że ławki zostały źle zamontowane, bo jak się siedzi na nich to nogi wystają na chodnik!!!


Jesteśmy na: